How to book?

Information for drivers

Private accommodation-Top Object

View all >
слика

Vila Kumani

Price from: 11.Eur

Center: 8km

Bus station: 0.9km

Lake: 0.01km

More
слика

Apartmani Angeleski

Price from: 15.Eur

Center: 1km

Bus station: 1km

Lake: 1km

More
слика

Sobi Pestani Sajceski

Price from: 6.Eur

Center: 11km

Bus station: 11km

Lake: 0.01km

More
слика

KUKUNESH APARTMANI OHRID

Price from: 8.Eur

Center: 0.8km

Bus station: 1km

Lake: 0.4km

More
View all >
слика

Darijan apartmani

Price from: 16.Eur

Center: 0.1km

Bus station: 2km

Lake: 0.2km

More
слика

Luccia apartmani

Price from: 30.Eur

Center: 0.01km

Bus station: 1.2km

Lake: 0.25km

More
слика

Apartmani Bache

Price from: 35.Eur

Center: 0.5km

Bus station: 1.5km

Lake: 0.2km

More
слика

apartmani nasteski

Price from: 20.Eur

Center: 0.3km

Bus station: 0.8km

Lake: 0.7km

More

Hotel Accommodation - Top Hotels

View all >
слика

Hotel Sileks

Price from: 29.Eur

Center: 5km

Bus station: 7km

Lake: 0.1km

More
слика

Hotel Dva Bisera

Price from: 35.Eur

Center: 8km

Bus station: 9km

Lake: 0.01km

More
слика

Diplomat

Price from: 23.Eur

Center: 0.5km

Bus station: 2km

Lake: 0.1km

More
слика

Events

LOVE and HAPPINESS

LOVE and HAPPINESS Festival, веќе традиционлано на плажата ГРАДИШТЕ

07/26/2014 - 07/27/2014

Share event

Dirty House Sessions

Американскиот дј и продуцент Jason Falzone на 30-ти јули ќе гостува во Охрид

07/30/2014 - 07/30/2014

Share event

Фестивал Охридско лето

Come in Ohrid to enjoy together the festival "Ohrid Summer"

07/12/2014 - 08/20/2014

Share event
Add Event

Places to visit in Оhrid

View all >

Национален парк „Галичица“ - Охрид

Националниот парк Галичица се наоѓа на истоимената планина која припаѓа на Шарско-Пиндскиот планински систем. За национален парк е прогласен македонскиот дел од п

Entry:
0.Eur

Distance: 20 км

Location: Galicica

Work time: 08:00 - 20:00

More

Манастир „Св. Наум“ - Охрид

Манстирот Свети Наум е изграден на висока карпа, над самото Охридско Езеро, на најјужната негова точка, во една месност со ретка природна убавина. Подигањето на ово

Entry:
0.Eur

Distance: 34 km

Location: Sv. naum

Work time: 08:00 - 20:00

More

Самоилови тврдини

Денешната форма на тврдината е од времето на Самуил, иако што во историските извори се споменуваат разурнувања од страна на Василие II и на подоцнежните освојувачи.

Entry:
50.Eur

Distance: 0.1

Location: star grad

Work time: 08:00 - 20:00

More

Плаошник

Плаошник или Плаош се нарекува месноста на јужната страна од ридот на кој се наоѓа стариод град Охрид, на околу 250м јужно од централниот дел од Самуиловата тврдин

Entry:
0.Eur

Distance: 0.1

Location: star grad

Work time: 08:00 - 20:00

More